Osobnosti festivalu

Veronika Besky

Veronika Besky

Veronika Besky je talentovaná a vášnivá kuchařka, která se stala vítězkou prestižní soutěže MasterChef Česko 2021. Díky svému výjimečnému smyslu pro detail, kreativitě a inovativnímu přístupu k tradičním receptům si rychle získala obdiv nejen poroty, ale i široké veřejnosti. Po svém vítězství se rozhodla své zkušenosti a znalosti sdílet s ostatními, a proto vydala dvě úspěšné kuchařky s názvy Pečeme nebesky a Vaříme nebesky. V současné době se věnuje předávání svých dovedností prostřednictvím kurzů pečení a vaření, které vede v renomovaných kulinářských akademiích v České a Slovenské republice.

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková je mezinárodně uznávaná cukrářka a autorka kuchařských knih s českými kořeny. Svoji cukrářskou kariéru zahájila v roce 1979 v Praze, kde získala zkušenosti mimo jiné v hotelu Alcron. Své dovednosti zdokonalovala na prestižních cukrářských školách ve Švýcarsku a Francii, a její talent ji zavedl do Německa, Jižní Afriky a USA. Mirka je držitelkou zlatých medailí z mezinárodních soutěží a titulu Professeur en Sucre d’Art. Její dezerty ochutnali významné osobnosti, jako Karel Gott, Daniel Craig či Condoleezza Riceová. Kromě cukrařiny píše knihy, pořádá kurzy a její specialitou je práce s karamelem a čokoládou.

Vojta Vrtiška

Vojta Vrtiška

Vojtěch Vrtiška je mladý a talentovaný amatérský cukrář, který zvítězil ve třetí řadě pečící soutěže. Posouval se sám, bez kurzů a učitelů. Metodou pokus-omyl. A velmi brzy našel svůj originální, až takřka umělecký rukopis, který jen na Instagramu obdivuje spousta fanoušků. Svůj um rád předává dál a pořádá kurzy pro veřejnost pod záštitou různých značek. Vojta studuje medicínu na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a rád by se specializoval na urgentní medicínu.

Helena Fléglová

Helena Fléglová

Helena Fléglová je majitelkou cukrářské akademie HF Pastry Academy, kde vede společně se svými kolegy cukrářské kurzy. Jejím cílem je ukázat lidem, jak krásné řemeslo cukrařina je a předat jim vše, co umím. Aktuálně působí v představenstvu AKC ČR, kde pracuje na rozvoji cukrářského oboru. Je hrdým ambasadorem Chocolate Academy (Callebaut, Cacao Barry, Carma), Lactalis a Silikomart Professional. Měla tu čest být porotcem světového finále World Chocolate Masters po boku Amaury Guichona a Kirsten Tibballs. Miluje jídlo a cestování :-)

Andrea Rogoňová

Andrea Rogoňová

Andreu zná většina fanoušků pod přezdívkou Lorna, její sítě pak pod názvem Torty od Lorny. Andrea je cukrářský amatér, nicméně na špičkové úrovni! Svoje zkušenosti, postupy i recepty ráda předává všem, které cukrářské řemeslo učarovalo stejně jako ji. Dělá kurzy po celé Slovenské republice pro cukráře, cukrárny i cukrářské amatéry, kteří se chtějí naučit něco nového. Je známá pro svoje úžasné dekorační techniky, které ráda učí i děti. Největší radost jí dělá nadšení a spokojenost svých kurzistů, obzvlášť když se sami rozplývají nad svými výtvory, které pod taktovkou Lorny dokázali vytvořit.

Antonín Vízner

Antonín Vízner

Tonda je mladý sedmnáctiletý student, který studuje na gymnáziu v Hradci Králové. Ve volném čase se věnuje především cukrařině a cestování. Nejvíce ho baví dělat moderní cukrařinu a rychlé recepty. Tondu asi znáte z pořadu Peče celá země, kde se objevil ve 3. řadě a svým pohodovým přístupem a vtipnými hláškami se tak zapsal do srdcí mnoha fanoušků tohoto pořadu.

Iva Roháčová

Iva Roháčová

Iva je „vyučená“ inženýrka, s cukrařinou začala jako hodně maminek dortem pro svého syna. Následně navštívila mnoho kurzů, povětšinou u zahraničních lektorů a dnes sama učí ostatní. Její dominantou je airbrush, malování a modelování. 

Ráda ladí chutě i design dortu do posledního detailu, objevuju nové techniky, má ráda volnost při tvoření a výzvy, které ji posouvají dopředu. Působí v Národním týmu kuchařů a cukrářů jako specialista na skulptury. Mezi její úspěchy patří mimo jiné i první místo v kategorii Cukrář umělec na Gastro Hradec Vitana cup 2017 , první místo v kategorii Cukrář umělec i absolutní vítěz soutěže napříč kategoriemi na Gastro Hradec Vitana cup 2018, nebo zlatá medaile v kategorii Pastry artistic a bronz v Show piece na Villeroy & Boch Culinary World Cup v Lucembursku 2022.

Jakub Hübner

Jakub Hübner

Jakub Hübner je zpěvák, herec, textař, hraje v muzikálech a už přes tři roky se aktivně věnuje cukrařině a pekařině. Je cílevědomý beran a stále musí mít barvitou životní náplň. Svoji cukrářskou a pekařskou kariéru nastartoval jako mnozí během pandemie covid, kdy začal s kváskováním. Během pár let se posunul tak vysoko, že začal vymýšlet své vlastní recepty, experimentovat a následovat nejmodernější cukrářské trendy. Je velký srdcař, a to se přirozeně promítá ve všem, co dělá. Jak sám říká, jeho celoživotní láska k hudbě našla svou nejlepší kamarádku… a tou je právě pečení!

Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík Lukáš Hejlík je český divadelní a filmový herec, autor projektu scénického čtení Listování a projektu Gastromapa Lukáše Hejlíka. Je znám z televizních seriálů Ordinace v růžové zahradě 2, Ošklivka Katka nebo Terapie. Momentálně má na kontě (a jistě i v hlav) mnoho dalších gastroprojektů, které můžete mimo jiné sledovat na jeho sociálních sítích.

Lukáš Skála

Lukáš Skála

Lukáš Skála patří mezi absolutní špičku české cukrařiny. Má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích, včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Působil v pražském hotelu Intercontinental a belgické restauraci Bruxx. Dnes můžete zákusky podle jeho receptur ochutnat v cukrárně, jež nese jeho jméno – Cukrář Skála.

 

Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová

Markéta je známá herečka a moderátorka, která dle svých slov miluje jídlo, neví, zda raději vaří nebo jí, ale každopádně to všechno dělá na plný pecky! Markétu pro její vášeň k jídlu zbožňuje nejenom celý cukrářský svět!

Martin Šlenc

Martin Šlenc

Finalista třetí řady pořadu Peče celá země se po odvysílání soutěže nadále intenzivně věnuje pečení. V cukrářské škole Sladkosti s radostí momentálně vede kurz Punčový dort a Vánoční kurz a se svými přáteli Vojtou a Terezou vymýšlí nové recepty a nápady v rámci společného projektu Sladká trojka.

Míša Landová

Míša Landová

Míša Landová je uznávaná cukrářka a autorka úspěšného blogu Víkendové pečení, který se už roky těší velké oblibě mezi amatérskými pekaři a cukráři. Její recepty s podrobnými, a hlavně srozumitelnými postupy jsou oblíbené nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Je vyhledávanou lektorkou cukrářských kurzů, které jsou určeny především pro začátečníky. A právě tahle činnost ji nejvíce naplňuje, protože v sobě spojuje nejen pečení jako také, ale i povídání o něm. Není tedy divu, že jsou její kurzy dlouhodobě vyprodané, a to nejen ty makronkové. Na kontě má také dvě kuchařky, které pořídíte exkluzivně pouze na jejím blogu www.vikendovepeceni.cz.

Petr Říbal

Petr Říbal

Oblíbený moderátor Evropy 2, který miluje filmy, IT, muziku a dobré jídlo, ideálně pokud mu ho někdo naservíruje se zajímavým příběhem. Nejvíc ale miluje svoji rodinu, která se nedávno rozrostla o překrásnou dcerku.

Šárka Divácká

Šárka Divácká

Šárka Divácká je šéfcukrářkou a majitelkou cukrárny Sorry, pečeme jinak. Dle svých slov cukraří už od pěti let. Vystudovala Střední průmyslovou školu dopravní a než se dostala k cukrařině, pracovala jako speditérka. Láska k jídlu, a především cukrařině, ji ale přivedla k práci cukrářky v restauraci Borgo Agnese a následně svému vlastnímu podniku, který je znám pro své originální recepty, vlastní mascarpone, mechový dort i bláznivé dorty včetně jejich názvů.

Tereza Olbrichtová

Tereza Olbrichtová

Terezy jméno se poprvé výrazněji objevilo ve světě cukrářství, když se díky svým originálním nápadům a receptům umístila mezi TOP 3 nejlepšími cukráři v soutěži Peče celá země 2024.

Momentálně vydává se svojí sestrou gastrodetektivku K smrti dobrý, podílí se na organizaci cukrářského festivalu Prague Sweet Festival 2024 a vymýšlím vlastní recepty na sociální sítě i cukrářské kurzy.

Tímea Strnálová

Tímea Strnálová

Tímea Strnálová je vítězkou slovenského pořadu Pečie celé Slovensko. Pečení milovala už od dětství, její cesta samouka ale začala naplno až v roce 2021, kdy začala s „kváskováním“ a vývojem vlastních receptů na makronky. Po výhře v pořadu se rozhodla věnovat cukrařině naplno na profesionální úrovni. Od roku 2024 přidala k rodinné kavárně i vlastní výrobnu, díky čemuž dnes můžete ochutnávat její lahodné zákusky. Peče také na objednávku, a to stále s chutí a vášní pro cukrářské řemeslo.

Tomáš Popp

Tomáš Popp

Tomáš je mimojiné manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a Asociace kuchařů a cukrářů. Je také tvůrcem projektu www.varimedobre.eu a mnoha dalších činností, kterými podporuje lokální zemědělce a farmáře. Vidět jste ho mohli mimo jiné i po boku Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci.

Veronika Křížová

Veronika Křížová

Veronice je 42 let a do odvysílání druhé řady soutěže Peče celá země pracovala jako státní úředník na odboru dopravy. Po dvaceti letech ale dala výpověď a nyní ji živí její koníček, tedy cukrařina. Nejvíce miluju kynuté těsto a řízky 😊

Vlad Ryasnyy

Vlad Ryasnyy

Cukrářský nadšenec a experimentátor, který neúnavně vylepšuje a inovuje cukrářské receptury, aby je maximálně přiblížil k dokonalosti.
Prošel praxí v několika předních pražských podnicích, kdy současně vedl kurzy v cukrářské akademii IPPA, kde se setkal s cukráři z celého světa a asistoval u jejich lekcí. Aktuálně je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a nadále reprezentuje Česko na gastronomických kláních.

Vlad je také zakladatelem značky Sugar Life, jež se zaměřuje na výrobu gurmánských sladkostí – džemů, karamelů, nugátů, ořechových pomazánek, řemeslné točené zmrzliny a makronek, jejichž vylepšenou recepturu vyvíjel od roku 2019. V roce 2024 byla otevřená první pobočka v Brně. 

Xavier Carchenilla

Xavier Carchenilla

Xaviera po období působení v zahraničí láska a teplý malorský vítr zavál k nám do České republiky. Usadil se v Praze, založil rodinu a prošel vyhlášenými pražskými podniky (Celesté v Tančícím domě, Restaurace u Zlaté Studny, Cafe Savoy, Myšák). Již dvacet let sdílí svou vášeň k jídlu a pečení a ukazuje techniky „nejen“ francouzské cukrařiny profesionálům, ale i všem laikům, kteří rádi pečou.